dimarts, 3 de juliol de 2012

La Gran Lògia Simbòlica Espanyola

Minerva, deesa de les ciències i la saviesa


El passat diumenge 1 de juliol, un grup d’amics de Literat Tours vam visitar la Gran Lògia Simbòlica Espanyola (GLSE). L’Ateneu Minerva-Lleialtat és el nom que rep l’associació que dóna aixopluc a diverses lògies maçòniques de Barcelona i rodalies i que és, també, la seu de la Gran Lògia Simbòlica Espanyola, la més important de les obediències liberals i la més antiga de tot l’estat (els seus orígens es remunten a 1980). Aquest ateneu té la seu al mateix edifici on, ja en temps de la 2a república i la guerra civil, hi havia hagut una lògia anomenada La Lleialtat, en la qual va ser iniciat, el 1922, Lluís Companys, el president màrtir de Catalunya.

En companyia del Martí, la Núria, l’Enric i el Lluís, que ens van fer d’amfitrions, vam poder passejar per la Lògia sense cap restricció, fer fotos, assistir a una conferència sobre la història, els rituals i els símbols de la maçoneria i fer totes les preguntes que vam voler. És a dir, la visita ideal per a trencar aquestes idees preconcebudes sobre el suposat secretisme o sectarisme de la maçoneria. 

L'interior del Temple
Ningú que tingui res per amagar ensenya casa seva o parla de les seves activitats amb la franquesa i la llibertat amb què ho van fer aquests germans i germanes maçons. Tota una lliçó de transparència i acostament a la societat, de la qual en són testimoni les fotos que il·lustren aquest post.

La visita a la GLSE està pensada com a continuació de les rutes La Barcelona Maçònica i Ruta maçònica pel Park Güell de Gaudí; tot i això, es pot fer la visita sense haver fet aquestes dues rutes, ja que, abans de la visita, sempre fem una introducció –o petit recordatori– del que hi hem explicat. La propera visita la farem passat l’estiu; si us hi voleu afegir, només ens ho heu de demanar per correu o telèfon. 

Podeu llegir més comentaris sobe aquesta visita en el blog Totxanes, totxos i maons de Joan Josep Isern.

Una abraçada fraternal a tothom!

Llibre sagrat amb l'escaire i el compàs
Els assistents a la visita
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada