dissabte, 30 d’agost de 2014

El Museu Darder de Banyoles


El Museu Darder de Banyoles és un dels museus més antics de Catalunya, ja que va ser inaugurat el 1916 amb el nom de Museu Darder d’Història Natural. En l’origen, aquest museu era una clara mostra dels criteris museogràfics de finals del segle XIX i principis de XX i es va formar gràcies a les col·leccions donades per Francesc Darder i Llimona, zoòleg i taxidermista barceloní.

Des de 2007, però, i després d’una profunda reestructuració, el Museu Darder s’ha convertit en un equipament museístic de nova generació que combina i adapta elements del passat amb elements d’interpretació, difusió i promoció totalment contemporanis. 

En l’actualitat, el Museu Darder alberga dos espais den diferenciats: D’una banda, el llegat Darder d’història natural, una esplèndida col·lecció que ens permet entendre quina era la visió que es tenia fa un segle de les ciències naturals, una mena de “calaix de sastre” de curiositats de tot tipus; de l’altra, l’Espai d’interpretació de l’Estany de Banyoles, que, amb l’aigua com a fil conductor, estudia la conca lacustre –orígens, formació, estat actual– i la seva flora i fauna, així com la intervenció humana experimentada al llarg dels segles.

L'Espai Darder
El vestíbul del Museu


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada