divendres, 28 de març de 2014

Taller a la Universitat Rovira i Virgili


Des que vaig fundar Literat Tours, les satisfaccions que m'ha proporcionat la meva feina no paren d'augmentar. Ahir, dijous 27 de març de 2014, vaig impartir, com a professor, el taller “Organització i explotació d'actes turístics de base literària, històrica i cultural”, una classe de 3 hores corresponent al Màster en Estudis Superiors de Llengua, Literatura i Cultura Catalanes de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona).  
  
L'objectiu del màster formar especialistes en gestió lingüística avançada en els àmbits de la comunicació escrita, oral i audiovisual tradicionals, així com en el de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC). El màster també proporciona una formació que capacita l'estudiant per a altres sortides laborals, una aplicació pràctica dels ensenyaments rebuts.

La meva col·laboració va consistir a explicar què és Literat Tours, com, quan i per què es va fundar i quina és la seva filosofia i, d'aquesta manera, introduir llicenciats de procedència diversa –humanitats, filologia, traducció, entre d'altres– en el món de l'empresa i l'emprenedoria.

A banda de desenvolupar el que és la feina tècnica pròpiament dita –història, art, literatura– la meva classe va consistir, també, a donar consells pràctics sobre economia, organització i gestió d'una petita empresa, aspectes legals comptables i financers, oratòria, etc.

En fi, un repàs a tota la meva activitat per intentar que joves emprenedors facin de la cultura el motor de la seva activitat laboral. Tot plegat, una jornada enormement plaent que espero repetir en futures edicions del Màster.

1 comentari:

  1. Va ser una conferència molt interessant en què vam comprovar les aplicacions pràctiques de la literatura catalana, entre d'altres coneixements. Gràcies, Alexandre!

    ResponElimina