dilluns, 3 de febrer de 2014

Tinguda Blanca al Gran Orient de Catalunya


Aquest passat cap de setmana, el primer de febrer, un grup d’amics de Literat Tours hem assistit a una Tinguda Blanca al Gran Orient de Catalunya (GOC). El Gran Orient de Catalunya, fundat l’any 1989, és la primera potència maçònica sobirana de caire liberal i adogmàtic de Catalunya, un país de llarga tradició maçònica d’ençà del segle XIX. Com diuen els seus estatuts, “El Gran Orient de Catalunya treballa pel progrés i per la unitat i la igualtat essencials de tota la humanitat i propugna, per tant,  el respecte a la dignitat inherent a tots els membres de la família humana i als drets iguals i inalienables de cada persona i de cada poble de la Terra com a fonament perquè arribin a regnar arreu la llibertat, la justícia, la pau i l’esperit de fraternitat universal”. 

Recepció als assistents
Les trobades o reunions que fan els maçons a les seves lògies reben el nom de Tingudes. Si són Blanques, com en el nostre cas, significa que estan obertes als profans o no iniciats. Hem tingut l’honor de ser invitats a una d’aquestes Tingudes Blanques: l’acollida a aquesta invitació per part dels amics de Literat Tours va ser tan bona que vam haver de fer dues sessions –dissabte i diumenge– per tal de poder-hi encabir tots els amics que s’hi havien interessat. Després de la recepció per part de la Venerable Mestre de la Lògia, vam assistir a una conferència sobre els orígens, la història i la simbologia maçòniques impartides per un Germà. Acte seguit, vam obrir un torn de preguntes per tal que els assistents poguessin plantejar dubtes i qüestions. Després, en el que, per a mi, és l’aspecte més interessant de la Tinguda, vam poder posar en pràctica el “mètode maçònic" de treball, consistent en una sèrie de tècniques i procediments destinats a obtenir un seguit de coneixements mitjançant la lliure expressió dels participants. Tot plegat, en un ambient de gran fraternitat i cordialitat.

Un aspecte de la Tinguda Blanca
A partir d’ara, i gràcies a l’amabilitat dels Germans i Germanes del GOC, programarem més visites a la seva seu. N’informaren puntualment en aquest blog i també mitjançant el correu electrònic. Si ens hi voleu acompanyar, poseu-vos en contacte amb Literat Tours.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada