dimecres, 18 de desembre de 2013

Jazz de ben a propDe casualitat, em topo amb l’exposició Le jazz au bout des doigts/Portraits, de Sophie Le Roux a l’Institut Francès de Barcelona. Hi havia anat per assistir a una conferència sobre Els 4 gats i, mentre feia temps, he badat una mica per les sales d’exposicions. Sophie Le Roux, fotoperiodista i amant del jazz, és l’autora d’aquesta mostra de les millors de les seves fotografies, sempre al voltant de músics de jazz i sempre de ben a prop, molt a prop dels seus instruments i de les seves mans.

De vegades, és un primer pla de l’artista –Herbie Hancock, Kyle Eastwood, Ravi Coltrane, Ron Carter–; la majoria de les vegades, però, són les seves mans les que transmeten la intensitat i la passió per la música –Jamie Cullum, Paco de Lucía, Richard Galliano i molts altres–, i les que ens transporten a un univers de colors –malgrat que les fotos són en blanc i negre–, sons i sabors.

“Sophie Le Roux transporta als espectadors ben a la vora de l’artista. A través de la seva mà feliç i del seu ull generós, revela el preciós vincle que constitueix la mà entre el músic i el seu instrument. Edificant”. Fara C, Journal de l’Humanité.

L’exposició s’acaba el 21 de desembre. Afanyeu-vos, si no us la voleu perdre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada