dijous, 15 de novembre de 2012

Trobada de bloggers i periodistes especialitzats en turisme

Cartell de la Trobada


Els propers 29 i 30 de novembre està prevista la realització de la “Trobada de bloggers i periodistes especialitzats en turisme”, a la qual hi he estat invitat com a impulsor de Literat Tours. No cal dir que aquest fet m’omple d’orgull i em referma en la meva tasca de contribuir, ni que sigui modestament, en la difusió del patrimoni cultural de nostre país.

La Trobada l’organitzen el Consell comarcal de la Segarra i l’empresa de turisme cultural Camins de Sikarra i hi col·laboren l’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida - Ara Lleida.

El títol de la Trobada és “Castells del Sió a la Segarra. De la pedra al núvol: Dos mil anys de literatura i patrimoni” i el programa consistirà a visitar un seguit de castells de la Segarra (Concabella, Pallargues, Florejacs), jaciments arqueològics (Iesso) i determinats punts d’alt interès patrimonial, com ara el carreró de les Bruixes (Cervera) o el conjunt emmurallat de Montfalcó. Un dels principals al·licients, des del meu punt de vista, és que aquestes passejades o visites s’acompanyaran de la lectura de determinats passatges literaris (Manuel de Pedrolo, Joan Margarit, Josep Maria Espinàs, Guillem de Cervera, entre d’altres) i d’una taula rodona amb el títol “Turisme, patrimoni i literatura”.

Al llarg dels propers dies seguiré informant sobre aquesta Trobada. Un cop acabada, podreu llegir les meves reflexions aquí. La cosa promet!

Ditxosa doncs Segarra,
puisque cria sos fills entre les muses
que eternitzen son nom y sos efectes, qual Parnasso”
(Baltasar-Ausiàs March)

1 comentari: