dilluns, 12 de novembre de 2012

II Trobada Internacional de Lògies d'Investigació

Cartell de la II Trobada
Els passats 8 i 9 de novembre es va desenvolupar a la Biblioteca Pública Arús la II Trobada Internacional de Lògies d'Investigació. L’organització va anar a càrrec de la Biblioteca Arús i la Gran Lògia d’Espanya i el director en va ser Pere Sánchez Ferré. Segons els organitzadors, “La maçoneria, com a orde de natura iniciàtica, troba la seva raó de ser en les seves arrels espirituals, les quals s’enfonsen en els orígens de la tradició occidental. És d’aquest patrimoni, que constitueix el fonament dels seus principis i doctrines, d’on prové allò que realment la maçoneria pot aportar a les nostres societats actuals, extraviades en el materialisme economicista i deshumanitzador”.

El programa de la II Trobada va consistir en una sèrie de conferències (en anglès, francès i castellà) impartides per experts de diversos països seguides d’un debat. La relació de conferències i conferenciants va ser la següent (en algun cas, el ponent va excusar l’assistència i la seva conferència va ser llegida per algun dels organitzadors):

“Maçoneria operativa, maçoneria especulativa”: Honorio Jimeno Pelegrí.
“Necessitat d’una aproximació hermenèutica a la françmaçoneria”: Gabriel Tocu.
“La maçoneria, una institució democràtica”: Martin Papenheim.
“Càbala i maçoneria”: Michel Warney.
“Arrelats al passat: una breu investigació sobre els orígens de la maçoneria especulativa a Anglaterra”: John Mandleberg.
“La maçoneria i els rosacreus: apunts per a una reflexió”: Marco Novarino.
“El Gran Arquitecte de l’Univers i l’art de la geometria”: Pere Sánchez Ferré.

La clausura de la II Trobada va anar a càrrec de Josep Maria Albouy, de la Gran Lògia d’Espanya. 

Una de les conferències


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada