dimarts, 19 de juny de 2012

El Penedès: El vi i el cava com mai els has tastat

Vinyes al Penedès

La passejada que us proposo avui és una de les més belles que faig. Durant una bona estona, ens abstraurem del soroll, les presses i el neguit per passejar per entre les vinyes de Sant Pere Molanta (Alt Penedès), visitar les bodegues d’una petita empresa familiar, els orígens de la qual es remunten al segle XVIII i, finalment, degustar i tastar vins i caves de diferents Denominacions d’Origen, acompanyats per Raimon Sadurní, propietari de l’empresa i reputat enòleg. 

És una ruta diferent de les altres que faig; dura més estona, la fem fora de Barcelona, l’acabem asseguts en una cava per tastar vins... En qualsevol època de l’any és un autèntic plaer per als sentits. El color de les vinyes, sempre canviant, l’olor, la llum, tot plegat es conjuga per oferir-nos una passejada excepcional. 

Fa més de 2.000 anys que els grecs van introduir al nostre país el conreu de la vinya. Avui, el vi, el cava i els licors formen part de la nostra cultura, de les nostres festivitats, dels nostres costums més arrelats. A més, la gran diversitat de microclimes, sòls, orografia, precipitacions, etc. han convertit Catalunya en un autèntic paradís per al conreu de la vinya i en són una bona mostra el gran nombre de Denominacions d’Origen existents i l’acreditada qualitat de molts dels vins catalans. 

Tradició, art, cultura, modernitat, noves tecnologies, tot es combina per donar forma a aquesta ruta que ens submergirà plenament en el món del vi. 

Aquesta ruta està totalment adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

L'arribada a l'Aula
Un moment de la cata i degustació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada