dijous, 14 de juny de 2012

El Park Güell

El Drac del Park Güell

La ruta del Park Güell és una de les primeres que vaig oferir. Ja l'havia fet feia temps per a amics, familiars i visitants, per la qual cosa tot va venir ben rodat quan vaig muntar Literat Tours. Durant un parell d'hores passegem pel Park Güell i en descobrim racons, històries, curiositats, anècdotes, mentre aprenem o repassem aspectes de l'apassionant vida d'Antoni Gaudí.

Podríem dir que el Park Güell resumeix, com cap altra obra de Gaudí, la seva genialitat. Si ningú no dubta que la Sagrada Família, la Pedrera o la Colònia Güell siguin obres mestres, els adjectius s’esgoten davant d’aquest parc, embrió d’una urbanització que va fracassar, que va més enllà de la construcció d’una casa, una capella o un palauet aïllats per abastar una ciutat sencera, amb les seves residències, cases dels masovers, places i mercats, dipòsits d’aigua, accessos, camins, jardins, escalinates. Tot un univers de colors, formes, geometria i referències simbòliques i religioses que un home irrepetible va llegar a la Humanitat.

Antoni Gaudí (1852-1926) està considerat internacionalment com un dels genis més rellevants de la història de l’arquitectura. Va ser un dels màxims exponents del modernisme català junt amb Domènech i Montaner, Puig i Cadafalch i Jujol. La influència de la seva obra transcendeix un únic moviment artístic ja que la seva empremta es deixa sentir en tota l’evolució posterior de l’arquitectura universal. Des de la seva infantesa, Gaudí va ser un atent observador de la Natura i és precisament al Park Güell on va deixar volar la seva imaginació de manera més lliure.


Antoni Gaudí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada