divendres, 30 de març de 2012

El Barri Gòtic i la Ribera


La Plaça del Rei, a Barcelona
La ruta del Barri Gòtic i la Ribera va ser la primera que vaig començar a fer –fa gairebé 10 anys- molt abans, per tant, que muntés la meva pròpia empresa. Me la va demanar CIEE (Council on International Educational Exchange), una empresa dels Estats Units que porta estudiants universitaris americans arreu del món amb l’objectiu que aprenguin idiomes, coneguin altres cultures i facin algun crèdit dels seus estudis al país on s’estan durant uns quants mesos. I què millor que un passeig pel Barri Gòtic per tenir el primer contacte amb Barcelona, no?

La passejada dura entre dues i tres hores, depenent del tipus de públic al qual s’adreça; no és el mateix, òbviament, algú que ja coneix Barcelona –o que hi viu- d’algú altre que no hi ha estat mai. Parlem de la història medieval de Barcelona però també de romans, musulmans, jueus i cristians; de la catedral, de Santa Maria del Mar i de les muralles. Fem una ullada al Museu d’Història de Barcelona, passegem per la Plaça del Rei i la Plaça de l’Àngel i ho amanim una miqueta parlant d’algun llibre que transcorre per aquesta zona.

El paper de l’església, la construcció de les catedrals, els monuments, el mar i el port, el poble menut, els reis i els nobles, els gremis, anècdotes i curiositats d’una època històrica apassionant. Tot plegat, un recorregut històric de 2.000 anys de durada.

Aquesta passejada em permet una gran llibertat de moviments; de fet, com que hi ha tanta i tanta cosa per veure i explicar al Gòtic, no faig dues rutes iguals i les canvio sovint, adaptant-me tant com puc a les característiques dels assistents.

Aquesta ruta està totalment adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.


2 comentaris:

 1. Perdona per la meva ignorància.
  Algú em va comentar que a prop de la Catedral però en direcció al mar, hi ha un petit temple amb decoració maçònica i que sembla un petit museu.
  Altres m'han comentat que podria ser Sta. Maria del Mar, però tu parles constantment que hi ha símbols maçònics en el Romànic i al Gòtic...fins i tot Gaudí...
  Ajuda'm a trobar aquest lloc tan reservat que no me l'han identificat.
  Gràcies.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola!
   No em dónes gaires pistes... Potser l'església dels Sants Just i Pastor.

   Elimina